Du er her: Hovedsiden / Nyheter / Byåsen vs LFK 2-0

Fortjent Byåsen seier i Trondheim da LFK tapte 2-0

Om kampen

av Sander Sandvik

Byåsen hadde tilnærmet full kontroll fra start til mål og hadde små problemer med å slå Levanger FK 2-0. I en kamp som ble preget av sterk varme og lavt tempo var det hjemmelaget som vant duellene og scoret målene i en av de svakere 2. divisjonskampene i år. Byåsen fikk en stor mulighet i starten av kampen når Ola Rygg feilberegnet en utboksing fullstendig. Snekvik hos hjemmelaget fikk avsluttet på volley fra fem-meteren, men keeper Rygg fikk opp hanskene og slo ballen i tverrliggeren.

Scoret på sin sjuende corner

Etter en litt treg start tok Byåsen stadig mer over banespillet og på sin sjuende corner i førsteomgangen smalt det i nettmaskene. Corneren ble slått skrått ut på 25 meter til Espen Sødahl (bildet under) som dundret til på direkten og hamret den inn gjennom hele feltet og i venstre hjørnet for keeper Rygg. LFK prøvde å heve seg og mot slutten av omgangen kom det enkelte tilløp, men de helt store sjansene lot vente på seg og Byåsen hadde god kontroll defensivt.

Espen Sødahl scorer mot LFK den 1. juli 2012
Espen Sødahl sender avgårde en suser som gir 1-0 til vertene: Scoring etter 24' minutter (Foto: Steinar Hjulstad, LFK Media)

Ut på båre

LFK prøvde å presse høyere etter pause, men kampbildet forløp stort sett på samme måte som før hvilen. Byåsen eide ballen, men det skjedde forholdsvis lite innenfor straffefeltene på begge sider av banen. LFKs midtbanespiller Kristian Hågensen Aune ble tildelt en saftig albue av Byåsen-angriper Asgeir Snekvik etter en drøy time og ble liggende lenge for behandling. Kraftig bandasjert ble Aune eskortert ut på båre, men ved bevissthet.

Lufta ut av LFK-ballongen

Tjue minutter før slutt fikk LFK sin største mulighet i kampen når Aune-erstatter Martin Einvik chippet ballen inn i feltet. Hördur Magnusson fikk vippet ballen over keeper, men vinkelen ble for spiss til at avslutningen gikk på mål. Og når LFK bommet slo Byåsen til på motsatt side. Lars Martin Husby ble litt ut av intet spilt igjennom alene med Rygg og han gjorde få feil når han satte den kontrollert ned i lengste hjørne. Etter 2-0 scoringen gikk lufta veldig ut av LFK-ballongen og Byåsen kontrollerte greit inn til seier på Byåsen Arena. Vegard Voll pådro seg sitt tredje gule kort denne sesongen og må stå over neste kamp for Levanger FK.

LFKs siste kamp før sommerferien er førstkommende fredag klokken 17.30 mot Molde FK 2 på Moan.

Trondheim, Byåsen Arena

Oddsenligaen avdeling 2

01.07.2012 @ 18:00

Byåsen Toppfotball - Levanger FK (1-0) 2-0
1-0 Espen Sødahl 24'
2-0 Lars Martin Husby 70'

Dommer: Bjørn Jacobsen, Tiller IL

Gule kort LFK: Espen Winnberg, Erik Skeie og Vegard Voll
Gule kort BTF: Ørjan Børmark Bye

Levanger FK med følgende lag

Ola Rygg

Espen Winnberg
Bjarni Holm Adalsteinsson
Lars Emil J. Flakk
Erling S. Ytterstad

Vegard Voll
Kristian Hågensen Aune (Martin Einvik fra 68')

Andreas Skeie (Sverre A. Valstad fra 61')
Ivar Sollie Rønning
Erik Skeie (Hans K. Nordvoll 78')

Hördur Magnusson

Før kampen

Fredrik Sunde soner karantene etter at han fikk sitt tredje gule kort i forrige kamp mot Træff. Byåsen Toppfotball har også to ute med karantene etter røde kort i forrige kamp mot Kristiansund BK. Adrian Andersen og Kim Brandtzæg står over. Sverre André Valstad har sonet ferdig sin karantene og er dermed aktuell i dagens kamp.

I fare

Vegard Voll (2) og Bjarni Holm Adalsteinsson (2) må unngå gult kort i kampen mot Byåsen hvis de skal spille neste fredags hjemmekamp mot Molde FK 2.

Tippekupongen

Kampen er satt opp på Norsk Tippings søndagskupong , kamp nr 2. er Byåsen Toppfotball vs Levanger FK. Kampen finnes også på langoddsprogrammet som kamp nr 23. Byåsen Toppfotball er favoritter til 1.55 i odds. Du får 4.25 for uavgjort. Hvis Levanger FK stikker av med en borteseier blir det 3.35 i odds.

Byåsen Toppfotball

Hjemmeside