Du er her: Hovedsiden / Nyheter / LFK vs Skeid 1-2

Levanger FK tapte 1-2 mot Skeid, der hjemmelaget fikk sitt fjerde røde kort denne sesongen

Oppsummering av kampen

1. omgang

Svak start for Levanger FK som etter halvtimen lå under med 0-2. Imad Ouhadou scoret først etter 5 minutter, svakt keeper og forsvarsspill av Levanger FK. Markeringssvikt på det andre målet også når Hussein får avslutte fra kort hold etter 28' minutter. Erling Ytterstad reduserte så etter 32' minutter etter at Vegard Voll sendte avgårde en super pasning som Erling tok ned på brystet, for så å avansere inn i Skeid boksen - pent skudd med høyre fot ned til venstre for Ole Næss.

Etter 41' minutter blar dommeren opp et rødt kort, Sverre André Valstad takler en Skeid spiller bakfra, treffer ikke ball, men mann - dermed rødt kort.

2. omgang

Med en mann mindre i 2. omgang ble det tungt for Levanger FK, men Skeid klarte aldri å spille ut hjemmelaget med en mann mer. Skeid hadde et skudd i tverrliggeren som det nærmest til mål, men likevel var det Vegard Voll sin sjanse som var den største i 2. omgang (se nyhetsbildet). Det ble bare mer og mer frustrasjon utover i 2. omgang for Levanger FK. De kom aldri til en større sjanse for utligning enn den Vegard Voll fikk. Inn i overtiden blir også Hans Kristian Nordvoll revet over ende i Skeid boksen, men dommeren vinket bare spillet videre.

Om kampen

Sverre med rødt kort
Dommeren gir Sverre André Valstad rødt kort: Foto: Steinar Hjulstad, LFK Media

av Sander Sandvik

Den mest diskuterte etter kampen var nok dommer Thomas Lystad sin avgjørelse om å sende Sverre Andre Valstad i garderoben etter 42 minutter. Valstad tråkket til i en takling mot en Skeid-spiller, men var først på ballen. Dommeren vurderte nok situasjonen til å være farefullt spill hvor taklingen hadde stor kraft, men det var uansett store protester fra både LFK-spillere og innbytterbenk i forbindelse med situasjonen og i pausen.

Svak start av LFK

Det meste skjedde allikevel før den tid på Moan i dag. Skeid gikk rett i angrep fra avspark og etter kun minuttet spilt var Hussein alene igjennom. Avslutningen var svak og Rygg fikk slått til corner. Kun tre minutter senere skulle det være 0-1. Et innlegg fra venstre ble klønete håndtert av Rygg som slo den i tverrliggeren. På returen tapte Fredrik Sunde duellen med Imad Ouhado og bortelaget tok ledelsen.

LFK var meget passive i åpningshalvtimen og Skeid hadde flere farlige tilløp hvor det fort kunne blitt flere mål. Etter 28 minutter ble da også LFK forsvaret straffet igjen. Et innlegg kom fra høyresiden og plutselig sto Hussein helt alene inne i straffefeltet. Alene med Rygg la han den kontrollert i hjørnet til 2-0.

Dommeren i fokus

Skeid inndirekte frispark
Skeid med feil idømt inndirekte frispark: Foto: Steinar Hjulstad

LFK virket veldig tamme i det fantastiske solskinnsværet på Moan, men kun minuttet etterpå skulle de allikevel svare. Et overlegg fra Vegard Voll mot venstresiden ble tatt ned av Erling Ytterstad på brystet. Han satte full fart innover i banen og dro seg forbi oppasseren sin, før han med høyrefoten la den kontrollert i lengste hjørne. En fin scoring og et viktig mål for LFK.

38 minutter var spilt når dommeren skulle komme i fokus for første gang, ved å blåse av for et tilbakespill. Martin Einvik mistet litt oversikten på midten og taklet ballen slik at den gikk inn til Rygg. Han fanget den i hendene og dommeren valgte å blåse. Skeid fikk to forsøk, men ble blokkert begge gangene på det indirekte frisparket.

Bedring etter pause

I andre omgangen var LFK, til tross for en mann mindre på banen, mer aggressive og bestemte i spillet sitt. Skeid fikk en stor mulighet 10 minutter ut i omgangen når Hussein helt alene på 10 meter avsluttet i tverrliggeren. Etter dette var det LFK som hadde de største farlighetene, og spesielt Vegard Voll lurer nok på hvordan han kunne bomme etter 68 minutter. Et innlegg fra Ytterstad havnet i bena på Voll, men fra fem meter gikk avslutningen midt på keeper.

Lars Emil Flakk fikk også en mulighet på dødball like før slutt, men headet like til side for målet. Tapet betyr at Levanger fortsatt står med 16 poeng i Oddsenligaen etter 9 seriekamper. Bak suverene Kristiansund er det kun ett poeng som skiller de neste seks lagene, så avhengig av resultater i de andre kampene kan LFK være alt fra nummer 3 til nummer 6 etter denne runden.

Målene - LFK vs Skeid 1-2

Levanger, Moan kunstgress

09.06.2012 @ 15:00

Oddsenligaen - avdeling 2

Levanger FK - Skeid Fotball (1-2) 1-2
0-1 Imad Ouhadou 5'
0-2 Hussein 28'
1-2 Erling S. Ytterstad 30'

Gule kort LFK: Lars Emil J. Flakk og Fredrik Sunde
Gule kort Skeid: Imad Ouhadou

Rødt kort LFK: Sverre André Valstad

Dommer: Thomas Solum Lystad, Steinkjer FK

Levanger FK med følgende lag

1 - Ola Rygg

16 - Espen Winnberg
20 - Bjarni H. Adalsteinsson (Espen H. Berger fra 71')
4 - Lars Emil J. Flakk
10 - Fredrik Sunde

7 - Andreas Skeie
8 - Vegard Voll (c)
14 - Martin Einvik (Kristian Hågensen Aune fra 66')
3 - Erling Ytterstad

6 - Hördur Magnusson (Hans Kristian Nordvoll fra 63')
11 - Sverre André Valstad

Reserver: 12 - Ronny Dypvik, 18 - Eirik Leverås, 19 - Espen H. Berger, 15 - Kristian H. Aune, 2 - Joakim P. Strand, 9 - Hans Kristian Nordvoll og 22 - Fredrik Aune.

1/14 Vanning av banen før kampen

2/14 Erling Ytterstad

3/14 Erling Ytterstad jakter ballen

4/14 Espen Winnberg fyrer av